Maat Gabor nl KopenBeslist Prijs Schoenen 38 Lage Groene 1JcKFl

Korte, praktijkgerichte training begrijpelijk schrijven in brieven en beleidnota’s, webteksten en wetsteksten, verslagen en artikelen. Bestemd voor ambtenaren, dienstverleners en iedereen die schrijft voor burgers, cliënten, leden of klanten.

Over wat begrijpelijke taal is, kun je van mening verschillen. Wij menen dat korte zinnen en eenvoudige woorden belangrijke kenmerken van begrijpelijke taal zijn, maar niet de enige. Voor begrijpelijkheid zijn ook van belang: levendigheid, aantrekkelijkheid, empathie, nuance, respect voor de lezer. Tekstkenmerken die je in de training Begrijpelijk schrijven: in gewonemensentaalMaat Gabor nl KopenBeslist Prijs Schoenen 38 Lage Groene 1JcKFl oefent naast bondigheid en eenvoud.

Gewonemensentaal

Met gewonemensentaal bedoelen we de verzorgde spreektaal die de media gebruiken. “Een vrachtwagenchauffeur moet begrijpen wat je zegt en de intelligentie van de hoogleraar moet niet beledigd worden”, zoals een NOS-redacteur het zei. In de training Begrijpelijk schrijven leer je daarom schrijven zoals een journalist dat kan: in eenvoudige woorden en bondige zinnen, met de kern voorop, vanuit het standpunt van de lezer en op de juiste toon.

Op die manier ben je begrijpelijk, kun je je boodschap nuanceren, de lezer in zijn waarde laten en je tekst de broodnodige spanning meegeven. Gewonemensentaal is daarbij toepasbaar in alle tekstsoorten van webtekst tot beleidsadvies. Dus of je nu in dienst bent van een gemeente, woningcorporatie, verzekeraar of uitvoeringsinstantie: doe ff normaal, schrijf gewonemensentaal.

De inhoud van de training Begrijpelijk schrijven bestaat uit glasheldere regels om gewonemensentaal te schrijven en duidelijke aanbevelingen voor toon, opbouw en een beter contact met de lezer. Aan bod komen onder meer:

  • eenvoudig, kort en bondig formuleren in woordkeus en zinsbouw;
  • nauwkeurig en voorstelbaar schrijven door actieve werkwoorden, voorbeelden en vergelijkingen;
  • het juiste standpunt kiezen: waarom moet de lezer dit weten? wat kan hij of zij hiermee?
  • Maat Gabor nl KopenBeslist Prijs Schoenen 38 Lage Groene 1JcKFl
  • een psychologische opbouw: wanneer met een omweg, wanneer met de deur in huis?
  • een klantgerichte toon: hoe houd ik rekening met de standpunten en/of gevoelens van de lezer?
Inschrijven

Werkwijze

Deze regels en aanbevelingen leer je stap voor stap. Je eigen teksten staan centraal en op je herschrijvingen krijg je persoonlijke feedback.

Shop Adidas Team ZwartOfficiële Mundial Voetbalschoenen HD9I2E

De training Begrijpelijk schrijven heeft sinds 1989 al enkele duizenden ambtenaren en dienstverleners een begrijpelijke, klantvriendelijke schrijfstijl bijgebracht. Nog altijd wordt de formule alom nagevolgd.

“Aanrader voor iedereen die stukken schrijft. Leer helder en actief schrijven in deze interactieve cursus. Denk grondig en schrijf kort en bondig.”
Mark Koppens, maintainance engineer, Vandervalk&degroot

“Op mijn bijdragen aan vakbladen hoorde ik nooit iets. Nu kreeg ik opeens vier lezersreacties.”
plv. hoofd Sport en Welzijn, gemeente Zutphen

“Fijne training. Gestructureerd, helder en duidelijk. Door het selecte gezelschap was er veel interactie. Ik heb veel geleerd.”
Harriët Gargoskij, communicatieadviseur, Izer Zorggroep

Duur:

Studiebelasting

  • De studiebelasting van deze training is in totaal 18 uren, waarvan 4 uren voor een huiswerkopdracht.

Data:

  • Donderdag 4 en 18 april 2019.

Aantal deelnemers per groep:

  • Maximaal 10 personen

Uw investering:

Open inschrijving (twee hele dagen): € 950,- per deelnemer, incl. cursusmap, consumpties, lunches, getuigschrift, 0% BTW.

Korting. Schrijft u zich in voor Begrijpelijk schrijven, dan mag een collega meedoen voor de halve prijs. Hij/zij betaalt slechts € 475,- , 0% BTW.

Incompany:

Een complete training Begrijpelijk schrijven (drie dagdelen, tien deelnemers) op basis van eigen teksten heeft u al in huis voor € 2.950,- incl. alle cursusmaterialen, excl. boeken en reiskosten, 0% BTW.

Deze prijs geldt bij een opdracht voor één of twee groepen. Bij grotere opdrachten kan het aantal groepen en uiteraard de duur van de training (drie, vier of vijf dagdelen) de prijs gunstig beïnvloeden.

Let op! Het komt een enkele keer voor dat, bijvoorbeeld door computerinstellingen, het niet lukt onderstaand inschrijfformulier te verzenden. U krijgt dan een foutmelding. Neemt u in dat geval a.u.b. contact met ons op: [email protected] of 06-337 70 874.

Inschrijven

Maat Gabor nl KopenBeslist Prijs Schoenen 38 Lage Groene 1JcKFl


* U ontvangt een bevestiging, aanvullende cursusinformatie en een factuur. Maat Gabor nl KopenBeslist Prijs Schoenen 38 Lage Groene 1JcKFl
Maat Gabor nl KopenBeslist Prijs Schoenen 38 Lage Groene 1JcKFl
Maat Gabor nl KopenBeslist Prijs Schoenen 38 Lage Groene 1JcKFl
Maat Gabor nl KopenBeslist Prijs Schoenen 38 Lage Groene 1JcKFl
Comments are closed.

De Gratis Bezorging Adidas Kinderschoenen • Bijenkorf 6Y7bfgy