Ledenvereniging en kenniscentrum voor een kwaliteitsvol lokaal en regionaal sport- en recreatiebeleid

Start>Nieuws>Studiemiddag ‘Tijdelijk anders gebruiken en bestemmen’ op 23 februari

Studiemiddag ‘Tijdelijk anders gebruiken en bestemmen’ op 23 februari

01 februari 2016

Gratis studiedag van het Kenniscentrum Vlaamse Steden.

 

Steeds vaker wachten burgerorganisaties het langdurige (voor)ontwerp- en planproces niet meer af om projectvoorstellen te doen en een terrein of gebouw te claimen voor wijk- en buurtbehoeften en de braakgrond of leegstand met een tijdelijke invulling in te vullen.

 

De eerste stedelijke experimenten met tijdelijk gebruik kwamen tot stand onder invloed van dynamische burgergroepen die met kleine, goed gemikte, goedkope ‘tactische’ interventies de ruimte wisten in te palmen en veel bijval oogstten bij de bevolking. De kleurrijke en vaak succesrijke projecten wekken steeds vaker ook de belangstelling op van SchoenenTassenKledingHorloge Nike SchoenenTassenKledingHorloge Nike Kinderen Kinderen Kinderen Jongens Nike Jongens 0w8nkOPoverheden en private grond- en gebouweigenaars.

 

Het Kenniscentrum Vlaamse Steden bestudeerde in 2015 aan de hand van 100 binnen- en buitenlandse voorbeelden de condities waaronder tijdelijke invullingen in Vlaanderen een volwaardig instrument kunnen worden: mogelijke functies, kritische succesfactoren, vereist wetgevend kader, kostprijs, rol van lokale overheden, administratieve vereisten …

 

De onderzoeksresultaten werden intussen verwerkt tot een website. Dat alles hebben we verwerkt in een studienamiddag waar we ook anderen die met het thema aan de slag zijn een forum geven. 

 

Deelnemen is gratis maar inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met woensdag 17 februari.

 

Meer info en inschrijven

Overzicht
  •  Delen
  • Tweet
  • White Pinkgrijscrystal Dames Trace Schoenen Adidas Swift Run Cg4139 m8n0wvOyN
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzenderWhite Pinkgrijscrystal Dames Trace Schoenen Adidas Swift Run Cg4139 m8n0wvOyN Ecco Loafersecco Greyecco Sandalen84046ce80ec9747bcc8f141d18cc3266 Jared Warm Sale Herenschoenen fYgyb67v
Alle ISB-bedrijfspartners

ISB vzw, August de Boeckstraat 1 bus 3, 9100 Sint-Niklaas T 03 780 91 00 F 03 780 91 09 [email protected]

White Pinkgrijscrystal Dames Trace Schoenen Adidas Swift Run Cg4139 m8n0wvOyN
Sitemap Proclaimer

met de steun van de Vlaamse Overheid

created by anaXis